Algemeen

Afvoerbuizen in voorgelakte aluminium.
Aluminium regenwaterafvoeren zijn dé oplossing om de afwatering van uw dak te verzekeren op een duurzame én esthetische manier. Duurzaam, omdat aluminium niet roest, bestand is tegen zure regen en op een ecologische manier wordt geproduceerd. Esthetisch want verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Dankzij de diverse kleuren kunt u de afvoerbuis laten opgaan in de kleur van de gevel of net laten accentueren met een moderne tint. De afvoerbuizen zijn vervaardigd van voorgelakte 0,7mm aluminium band met eenzelfde kwaliteit en kleur als de goten. De afvoerbuis heeft een gefelste naad. De buizen zijn evenwel niet naadloos, maar hebben een standaard lengte van 3m.

Ronde of vierkante regenwaterafvoeren
De ronde hemelwaterafvoer is verkrijgbaar in diameter 80, 100 mm en 120 mm.
Voor de vierkante afvoerbuis is dat 80/80 en 100/100.
Voor andere afmetingen, gelieve contact op te nemen.

 

Bevestiging voor afvoerbuizen
De bevestigingsbeugels, zowel rond als vierkant, voor de afvoeren zijn openschroevende beugels, gegalvaniseerd en gepoederlakt in de kleur van de afvoerbuis.

 

Afstand van de afvoerbuizen
De onderlinge afstand tussen de afvoerbuizen wordt bekomen door de afvoercapaciteit van de goot te delen door de af te voeren hoeveelheid neerslag per lopende meter. Deze af te voeren hoeveelheid wordt bekomen door het dakoppervlak, vermenigvuldigd met 3 (voor België heeft men een regenintensiteit van 3 liters/(min/m²) aangenomen), te delen door de gevellengte.

Voorbeeld: Voor een dakoppervlak met horizontale oppervlakte van 300 m² en een gevellengte van 25 m, bedraagt de af te voeren hoeveelheid neerslag 300 x 3/25 = 36 l/m/m zodat de onderlinge afstand tussen de afvoeren neerkomt op maximaal:

model 5 239/36 = 6.6 meter
model 6 339/36 = 9.4 meter
model 6 trapezium 360/36 = 10.0 meter
model 8 462/36 = 12.8 meter

Doorsnede afvoerbuis
De minimale doorsnede van de afvoerbuizen wordt bepaald rekening houdend met het maximum af te voeren debiet en het aantal afvoerbuizen. Praktisch wordt aangenomen dat men tenminste 1 cm² doorsnede moet hebben per m² horizontale projectie van het betrokken dak. Een minimale doorsnede van 8 cm blijft evenwel aangewezen. Het aansluiten van de afvoerbuizen op de riolering gebeurt met pvc-vervalstukken.terug